2017-12-19 08:45:56• hírek • Bede Emőke

Tűzoltók őrzik a nagymajtényi lángokat

Fotó: ISU Satu Mare
Fotó: ISU Satu Mare

Mint arról hétfőn beszámoltunk, tűz ütött ki a nagymajtényi földgázkútnál. A szondát épp a napi termelésre készítették elő, amikor észlelték a gázszivárgást.

Amint a torony tulajdonosa, a Serinus Energy közleménye szerint a biztonsági szelep még nem volt a helyén, így eshetett meg, hogy belobbant a földgáz.
 

A helyszínre rövid időn belül megérkeztek az első mentőcsapatok: közel 40 tűzoltó 8 habbal és vízzel oltó autóval, egy létrás egység, két mentőautó. Néhány órával később megérkezett az erősítés is: a Szatmár megyei Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség mellett a bihari és a máramarosi tűzoltóság emberei is a helyszínre vonultak.
 

A helyzet meglehetősen bonyolultnak bizonyult, végül azonban arra a következetetésre jutottak, hogy a lángokat nem fojtják el, ellenőrzött keretek között hagyják elégni a kiszabaduló gázt. Ha nem így cselekedtek volna, akkor a kiszabaduló és el nem égett gáz robbanásveszélyessé válhatott volna. Ennek okán a helyszínre érkező tűzoltók nagy része visszavonult, tizenhárman maradtak, hogy biztosítsák a környéket és ellenőrzés alatt tartsák a tüzet.
 

Vélhetően a keddi nap folyamán fognak megérkezni Nagymajtényba a kanadai szakemberek, akik a helyzetet felmérve arról fognak dönteni, miként lehet biztonságosan megszüntetni a lángokat és megállítani a gáz szivárgását.
 

A tűzeset során senki nem sérült meg, és annak a veszélye sem áll fenn, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos gazdaságokra.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: